Flera döda i skjutning i Kanada – två var poliser

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Minst fyra personer har dödats i en skjutning i kanadensiska Fredericton.

Två av offren var poliser.

Polisen ber stadens invånare att låsa dörren och stanna inomhus.

En misstänkt har gripits i den omfattande polisinsatsen.

Minst fyra personer har dödats i en skjutning i staden Fredericton i östra Kanada. Två av dem var poliser, bekräftar lokala polisen.

”Inga namn kommer att släppas just nu. Snälla, förstå att det är en svår tid för deras familjer och våra kollegor”, twittrar polisen i Fredericton.

Polisen i Fredericton ber invånare i staden att hålla sig borta från det drabbade bostadsområdet, som är ett medan de ”utreder en pågående händelse”. Boende i närheten uppmanas att stanna inomhus och låsa sina dörrar.

Polisen vädjar även till allmänheten att inte lägga upp information om var de ser att polis och räddningstjänst befinner sig – eller vad de gör – i sociala medier.

Nick Moore, en tv-reporter på CTV Atlantic, twittrade strax efter 13.30 svensk tid – 8.30 lokal tid – en video på ett polispådrag med texten: ”Vi har hört något som låtit som fyra pistolskott de senaste minuterna”.

Vittnen har berättat för Nick Moore att de hört skottlossning vid 7-tiden på fredagsmorgonen – klockan 12 svensk tid.

Christopher Gill bor i området och vaknade av skottsalvorna.

– Efter att jag vaknat så hörde jag några skott på raken. Sedan hörde jag ytterligare några skott, säger han till CBC.

– Det kom förmodligen omkring 15 eller fler skott. Det lät mer som ett halvautomatiskt vapen. Polisen kom till lägenheterna i området och evakuerade alla.

En person gripen

Klockan 14.45 svensk tid bekräftade polisen att man gripit en misstänkt person. Mer information om var det skett eller huruvida man jagar fler misstänkta vill man inte gå ut med.

”Mer information kommer att vara tillgängligt när vi kan bekräfta”, twittrar polisen.

Kanadas premiärminister Justin Trudeau twittrade sina kondoleanser strax efter klockan 15 på fredagseftermiddagen, svensk tid.

”Hemska nyheter som kommer från Fredericton. Mina tankar går till alla påverkade av denna morgons skjutning. Vi följer situationen på nära håll”, skrev han.

I juni 2014 sköt 24-årige Justin Bourque tre polismän till döds och skadade två i en rad skottlossningar i delstatgrannstaden Moncton, två timmar öster om Fredericton.

Texten uppdateras.

Dagens tre rubriker 00:29

PETTER J LARSSON

ARTIKELN HANDLAR OM

Kanada

Aftonbladet Nyheter RSS

Kommentera