Apple påstås stå i begrepp att börja fasa ut 3D Touch helt och hållet

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

3D Touch var vad man brukar kalla för en ”big deal” när Apple introducerade konceptet med Iphone 6S år 2015. Något förenklat handlar det om att skärmarna i Iphone från och med då blev tryckkänsliga, vilket förstås innebär att styrningen av enheterna fick ytterligare en dimension. Det har sedan dess visat sig att funktionaliteten inte används i särskilt hög utsträckning, och många Iphone-användare vet inte ens om att den finns. Mot bakgrund av den saken, samt att teknologin är ganska dyr, så ska Apple nu vara på väg att fasa ut konceptet helt och hållet. Det hävdar Barclays-analytikern Blayne Curtis, med hänvisning till källor bland Apples leverantörer som ska ha viss insyn i saken. 

Helt borta nästa år

Det finns inga officiella uppgifter från Apple som styrker påståendet, och som alltid när det gäller sådana här uppgifter så kan man förstås inte vara hundraprocentigt säker på att de stämmer. Men enligt Curtis så ska den första enheten som saknar 3D Touch lanseras redan i år, och det handlar om den enklare 6,1-tumsverionen av Iphone med LCD-skärm. De två andra enheter som Apple sägs ha på gång – och som ska vara mer renodlade uppföljare till 2017 års Iphone X – ska däremot få 3D Touch. Nästa år ska man däremot med stor sannolikhet ha fasat ut finessen helt och hållet, tror Curtis. Analytikern och Apple-kännaren Ming-Chi Kuo har också varit inne på samma spår, vilket stärker tyngden i påståendet. 

Mobil RSS