LG-mobil med Android One lanserad

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

På fredag drar årets andra stora mobilmässa, IFA i Berlin, i gång. Från LG brukar man då få se höstens toppmodell i V-serien. Om LG planerar att släppa V40 Thinq på mässan i år är fortfarande osäkert, men redan nu meddelar man på en koreansk blogg att man har två nya varianter av LG G7 att visa upp där.

LG G7 One är den mer intressanta av de två, eftersom det är LG:s första telefon försedd med Android One. Android One är en Androidversion som levereras av Google utan några systempålägg från tillverkaren. Google lovar dessutom minst två år av systemuppdateringar till telefonerna i Android One-programmet. För de som alltid gillade Nexusmobilerna för deras avsaknad av förinstallerade appar är därför Android One intressant.

LG G7 One är till utseendet lik G7 Thinq, men den har bara en kamera på 16 megapixel på baksidan. Chipsetet är något udda förra årets toppchipset Snapdragon 835, och telefonen har 4 GB arbetsminne och endast 32 GB lagring.

LG Fit är ännu mer udda då den har förrförra årets toppchipset Snapdragon 821. Den kommer med 32 eller 64 gigabyte lagring, men vi håller det för osannolikt att den börjar säljas i Sverige.

Bägge modellerna har samma 6,1-tumsskärm med 3120 x 1440 pixel och 3000 mAh-batteri. Måtten på bägge är identiska med G7 Thinq, det vill säga 153,2 x 71,9 x 7,9 mm.

Vi har sökt LG för att få svar på om någon av modellerna kan tänkas komma hit. På bilden ses G7 One till vänster, G7 Fit till höger.

Mobil RSS