Nej, inte en gång till

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Debatt

Jag skrev en insändare i Lerums Tidning för några veckor sedan om alla dessa skjutningar i Biskopsgården. Det var inte bara i Biskopsgården utan det händer överallt. Snart är det på gång även i Lerums kommun. Låt oss då vara beredda att möta detta. Man kan inte skydda sig. Mitt barnbarn bodde tidigare i Biskopsgården. De bodde strax intill krogen ”Vår krog” där massiva skjutningar hade inträffat några dagar tidigare.

Som morfar kände jag en stor oro för mitt barnbarn Martina och hennes sambo Martin. De försökte på alla sätt att flytta till en ny bostad men allt sökande var förgäves. Men det visade sig att det var en omöjlighet att få byta en bostad till ett lugnare bostadsområde. Och så berättade Martina att de skulle bli föräldrar och jag skulle bli morfars far. Varje gång när jag hörde att det var skjutningar i Biskopsgården var det som jag själv blev träffad och det sved till.

Till slut fick mitt barnbarn och hennes sambo en ny lägenhet och denna gång kom de att flytta till Frölunda. Det var ett bra läge. Alldeles mitt emot Frölunda Torg och de hade den stora parkeringen som utsikt från lägenheten.
En kväll skulle Martina öppna ett fönster och vad får hon se? Fyra, fem bilar stod i brand på Frölunda Torg. Det var verkligen att hamna ur askan i elden. De hade äntligen fått lämna Biskopsgården för tryggheten i Frölunda. Men det blev ju nästan ännu värre. Nu har de en liten flicka att ta hand om och de känner stor frustration för framtiden. Det gör jag också som är den lilla flickans morfar far.

Dagen efter bilbränderna kom alla partiledarna till Frölunda Torg. Några sade att de var rent utav förbannade. Räcker det att säga att man är förbannad när något sådant händer? Det var stort att partiledarna kom på besök. Statsminister Stefan Löfven gick och nattvandrade i området Frölunda och Tynnered. I sina valtal lovar alla partiledarna mer poliser och mer kameraövervakning. Leif GW Person har granskat detta. Det finns idag många fler poliser än tidigare men de löser allt antal mindre brott. Försök och ring polisen. Jag tror alla blir besvikna på det dåliga engagemanget och ointresset från polisens sida när det gäller att lösa vardagsbrott.

Jag tror inte på fler poliser. De stora ungdomsgrupperna som vandaliserar våra gator och torg har nog inte någon respekt för polisen i dagens samhälle. Det skulle bara bli ännu värre när gängen börjar kasta sten och brandfacklor på polis och räddningspersonal när de försöker komma fram.

Många i dessa ungdomsgäng, det behöver inte bara vara invandrare, utan också svenska ungdomar. De saknar kärlek. De kanske aldrig har fått någon kärlek. Låt oss alla gå ut på gator och torg och nattvandra och berätta hur mycket vi älskar dessa ungdomar som kommit hit från krig och misär. De är ju vår framtid. Försök och möt dem med kärlek för det är det enda som är gångbart i denna sannolika tid. För kärleken är starkare än allt annat.

Bertil Lindström

Lerumstidningen RSS