Klara Zimmergren gör teaterdebut

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Klara Zimmergren har många strängar på sin lyra. Hon har bland annat varit programledare både för Sveriges Radio och SVT. Hon har också jobbat mycket ihop med Mia Skäringer, dom har både gjort scenshower och humorserien Mia och Klara ihop. 

Men nu är det första gången hon står på en teaterscen. 

– Ämnena vi tar upp i den här föreställningen ligger mig varmt om hjärtat. När jag fick frågan att vara med på detta kändes det helt rätt. Det ska blir väldigt spännande att dyka ner i teatervärlden, säger Klara Zimmergren.

Teaterföreställningen är en performance- föreställning. Ett performance är mer som ett genomförande eller en händelse än en teaterföreställning, som oftast har en början och ett slut. Salongen är inredd som en krog och publiken kan äta och dricka under föreställningen. 

– Vi har inte skrivit ett manus utan utgått från oss själva och improviserat en massa. Vi är oss själva på scen och det är väl det som är grunden i  performance i stället för teater där man har en skriven pjäs med olika rollkaraktärer, säger Charlotta Grimfjord som också medverkar i föreställningen.

Förutom Klara Zimmergren och Charlotta Grimfjord Cederblad medverkar även Rebecca Alverfors, Åsa Holtz och Julia Njord Jönsson.

Sverigesradio Göteborg RSS