Stjärnan avslöjar barnplanerna i ”Mästarnas mästare”

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Aftonbladet RSS

NÖJE

KALAMATA. Hon siktar på att bli ”Mästarnas mästare” – och förälder.

Nu berättar Mikaela Laurén om barnplanerna.

– Vi är redan i gång och försöker, säger hon.

I juli kom beskedet att Mikaela Laurén, 42, lägger av med boxningen. En stor anledning till beslutet är hennes längtan efter barn.

– Det är största anledningen till att jag la av. Det var inte för att jag känner att jag inte utvecklas eller tycker det är roligt längre, utan någon gång måste man lägga handskarna på hyllan. Jag är 42 år och har inga barn än. Jag drömmer om att bli mamma, mer än någonting just nu, säger hon.

Laurén fortsätter:

– Det är för jävligt att man som kvinna ska behöva välja mellan idrotten och att bli mamma. Det är lite orättvist. Men nu är livet så och i bland kan man inte styra allting.

Mikaela Laurén har i tidigare intervjuer berättat att hon under sin aktiva karriär som boxare fryst in sina ägg.

1 av 2 | Foto: CAROLINA BYRMO

Mikaela Laurén.

För Nöjesbladet avslöjar nu Laurén att hon och maken Peder Södersteen, 34, – paret gifte sig i maj – försöker på egen hand.

– Nu försöker vi själva, men det har inte gått så bra de första månaderna. Man vet inte hur lång tid det tar så det är bättre att börja och försöka nu. Jag vill inte missa den chansen att bli mamma. Än har vi inte lyckats. Men jag ger inte upp i första taget, säger hon och skrattar.

Mikaela Laurén, som är aktuell i den nya säsongen av ”Mästarnas mästare”, hoppas att tittarna ska få en annan bild av henne.

Vill visa en annan bild av sig själv

Efter en karriär som elitsimmare och flera SM-guld på meritlistan greps hon 2005 efter att ha förvarat anabola steroider i sin lägenhet. Hon dömdes senare till fängelse i 14 månader för dopingsbrott och vapenbrott. Därefter följde en karriär inom proffsboxning där hon haft stora framgångar, men också skapat rubriker vid sidan av på grund av sin tuffa personlighet.

Hon menar att bilden i media inte stämmer överens med den hon faktiskt är.

– Det är nästan det som varit jobbigast. Att jag på något sätt har behövt skapa den där bilden för att skapa rubriker och intresse för sporten, att behöva framkalla en person som jag egentligen inte är, men på ett sätt tillhör sporten.

”Får så jäkla mycket skit”

Hon jämför med manliga boxare som drar ut på stora PR-turnéer som går ut på att de ska psyka och ”kasta skit” på sina motståndare.

– Men bara för att man är tjej och stark kvinna och göra lite hyss så får man så jäkla mycket skit. Många har en otroligt fel bild av mig. Men jag hoppas det börjar släppa mer och mer. Ju mer folk  ser av mig förstår de att jag inte är en sån person. Jag är inte en livsfarlig brottsling som går runt och skriker och skrämmer folk.

Vem är Mikaela Laurén?

– Jag sätter ofta andra människor före mig själv. Jag vill ofta prestera för att inte göra folk besvikna, i stället för att tänka på vad jag vill och vad som är bäst för mig, säger hon och fortsätter:

– Jag tycker jag är en positiv och glad tjej. Ganska ödmjuk, om jag får säga det själv, vilket jag tror att många inte tror, säger Mikaela Laurén och skrattar.

De har vunnit Mästarnas Mästare 00:34

JAKOB MEIJER

ARTIKELN HANDLAR OM

Mästarnas mästare

Mikaela Laurén

LÄS OCKSÅ

4 september NÖJE

Carolina Klüft om favoritskapet och graviditeten: ”En märklig känsla”

5 september NÖJE

Blodvite direkt i ”Mästarnas mästare” – Klüft visar upp skadan

5 september NÖJE

Stjärnan tvingades googla konkurrenterna i ”Mästarnas mästare”

29 augusti NÖJE

De tävlar i ”Mästarnas mästare” 2019

i går 16:00 NÖJE

Så gör SVT om ”Mästarnas mästare”