Dom mot Madsen kommer klockan 15

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

I våras dömdes Peter Madsen för mordet på journalisten Kim Wall. Han har inte överklagat domen i själva skuldfrågan, utan bara påföljden: livstids fängelse.

Madsens advokat har pläderat för ett mildare straff, och vill att han ska få ett tidsbestämt straff. I vanliga fall döms mördare i Danmark till 12-16 års fängelse.

Åklagaren vill att Madsen ska dömas antingen till livstids fängelse, eller till förvaring – en påföljd som inte finns i Sverige. Inte heller förvaring har en tidsbegränsning, och det kan Peter Madsen dömas till eftersom han av den rättspsykiatriska undersökningen bedömts vara en fara för andra.

Rättegången i landsretten, Danmarks motsvarighet till den svenska hovrätten, började för två veckor sedan men fick avbrytas efter ett sjukdomsfall i rättegångssalen. När rättegången i dag återupptas väntas slutpläderingar och en dom.

Sverigesradio Malmö RSS

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=7051785