Mer samspelt Baltichov

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Handboll

Bara små förändringar har skett i truppen, men det är ändå med helt nya premisser som Baltichov tar sig an en ny säsong. Efter ett års arbete med laget har Baltichovtränaren Martin Thyr ett starkt självförtroende inför helgens seriepremiär.
– Vi är bättre än förra året och ska något lag komma före oss i serien så får de vara riktigt bra, säger han.

Med åtta nya spelare och en helt färsk ledarstab var det många pusselbitar att försöka lägga på plats förra säsongen. Trots att Baltichov tog sig till sitt fjärde raka kval anser Martin Thyr att man gjorde en svajig säsong med en blandning av svaga och starka insatser.

Han återkom ofta till dilemmat med ett lagbygge som inte var färdigt, men med en nästan intakt trupp är förutsättningarna nu betydligt bättre.

– Vi var nöjda med truppen förra säsongen men hann inte bli tillräckligt samspelta, säger han.

När LT talar med Martin Thyr finns ingen spikad målsättning för säsongen. Samtidigt konstaterar han att ”det inte är något snack” om att laget siktar på division 1.

– Vi är bättre än förra året och ska något lag komma före oss i serien så får de vara riktigt bra, det ska inte bero på att vi gjort en dålig insats och i så fall får vi bara lyfta på hatten och kvala istället, säger han.

Martin Thyr framhåller att truppen består av motiverade, träningsflitiga spelare med stora handbollsambitioner. Att laget lyckats behålla nästan alla spelare beror till stor del på att de finns en tro på en allt mer professionell förening, förklarar han.

– Klubben är tydlig med visionen att ha både herr- och damlaget i allsvenskan 2025.

Bland annat har man rekryterat en sportchef, Kenneth Granholm, och herrlagets tränarstab har utökats med Mikael Moen, som under sin aktiva karriär spelade i Warta och Sävehof.

– Det kanske låter lite kaxigt, men jag tror inte att det finns någon annan division 1-klubb som har tre tränare med elitbakgrund både som spelare och ledare, säger Martin Thyr.

Både han själv och assisterande tränaren Mattias Gustafsson har ett förflutet i RIK.

Efter förra året, som var något av en omstart, har det nu alltså varit en låg omsättning på spelare. Simon Nilsson, Hampus Svensson och William Kjellberg har försvunnit samtidigt som man värvat Sebastian Martinez och Hannes Norén. Martinez har många säsonger bakom sig i Baltichov och är tillbaka efter en sejour i Sörhaga, som är Baltichovs premiärmotståndare på lördag.

– Han var tydlig i våras att han ville tillbaka och vi såg att vi hade en plats till honom. Han har varit med på många olika nivåer, har ett stort Baltichovhjärta och är en vinnarskalle ut i fingerspetsarna. Och han är fortfarande ganska snabb och är en bra kontringsspelare, berömmer Martin Thyr.

Hannes Norén är en förstaårssenior som är fostrad i Sävehof och det senaste året spelat i RIK. Han är framför allt anfallsvapen med starkt skytte från sin vänsternioposition.

– Hannes är fortfarande ung och inte någon färdig spelare men han har en stor potential.

Dessutom är Johan Olausson tillbaka i träning efter sin korsbandsskada.

– Johan har en lång väg att vandra, men kommer han i 100-procentig form är det en totalt orädd spelare med bra inställning.

Lerumstidningen RSS

https://www.lerumstidning.se/2018/09/mer-samspelt-baltichov/