Mobilen som dörrnyckel med Clarion

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Mobilernas NFC-antenn är än så länge något av ett ännu inte infriat löfte om en bättre framtid där man kan ersätta plastkorten. Men nu tar i alla fall Clarion Hotels ett steg i den ritningen. Via deras Nordic Choice Hotels-app kan man nu använda mobilen som dörrnyckel till hotellrummet. Detta löser också problemet med att man behöver ha rumsnumret uppskrivet på en lapp, då det visas i mobilen.

Egentligen kan du sköta hela ditt hotellbesök via appen, för du kan även checka in, checka ut och betala för besöket med appen utan att gå via receptionen. Betalning kan ske via kreditkort eller Apple Pay.

I appen finns också en chattfunktion om du skulle vilja kontakta receptionen.

”Inom både flyg och tåg har man kommit betydligt längre med utvecklingen. Att hotellen inte hunnit ikapp tidigare beror till stor del på komplexa back office-system. Men nu är alltså tekniken på plats och Clarion Hotel är först ut med flera nya tjänster som definitivt kommer underlätta för hotellgästen.” skriver man i ett pressmeddelande.

Nordic Choice Hotels (som äger Clarion) app finns att ladda ner till både Android och Ios.

Mobil RSS

https://www.mobil.se/nyheter/mobilen-som-dorrnyckel-med-clarion