Västlänkens arbete i Götatunneln läggs på is

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

– För någon vecka sedan meddelade vår entreprenör att man inte kommer hinna klart med arbetet i det norra tunnelröret inom utsatt tid, och vi på Trafikverket är ju inte så nöjda med att ha fått det här beskedet så sent.

Det säger Joakim Jonsson, Trafikverkets teknik- och miljöchef för projekt Västlänken.

En entreprenör håller på med förstärkningsarbete av taket i tunneln och har hittills hunnit med det södra tunnelröret. Men nu vågar man inte börja med arbetet i det norra tunnelröret eftersom arbetet inte ser ut att kunna bli klart innan tunneln ska va öppen i båda riktningar igen i december. Något som Göteborg Direkt var först med att berätta om.

Hör varför tunneln ändå måste vara enkelriktad fram till december.

Sverigesradio Göteborg RSS

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=104&artikel=7051047