Fortsatt sökande efter landslagshunden Leela

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Hunden skulle delta i Agility-VM som pågår i Kristianstad, men sprang bort från sina ägare på onsdagskvällen, i närheten av Skepparslövs golfklubb. Flera observationer av hunden gjordes igår, berättar Joakim Persson, presskontakt på Agility-VM.

– Igår fredag var det ett par observationer av Leela inom en yta på cirka sju kvadratkilometer, och i går kväll vid cirka 22 ska hon ha observerats ganska nära där ägarna själva bor, säger han.

Under lördagen fortsätter sökinsatsen med hjälp av tre sökhundar och två utbildade ID-hundförare. Joakim Persson säger att de är tacksamma över rapporter om observationer, men att man inte ska närma sig eller försöka fånga Leela.

– Då är risken att man skrämmer iväg henne, säger han.

Sverigesradio Malmö RSS

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=101&artikel=7060925