Gunvor, 76, dansar med Skånes dansteater

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

– Utmaningen är att man som äldre är långsammare, och att musklerna lättare glömmer bort rörelsemönstret. Men glädjen finns där, säger Gunvor Söderholm. Hon är 76 år gammal och är med i Ben Wrights koreografi i Skånes dansteaters uppsättning på Malmöoperan.

Vid sidan av de professionella dansarna så är det 18 amatörer. Den yngsta är 12, den äldsta är 76 och ett par av dansarna sitter i rullstol. Koreografen Ben Wright har medvetet valt en ensemble med så stor mångfald som möjligt.

– Det ska vara en föreställning som är inkluderande och så representativ som möjligt för hur världen ser ut även utanför operahusets väggar, säger han.

Sverigesradio Malmö RSS

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=7064562

Kommentera