Olyckor och ilska på nybyggda Åkareplatsen

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Utanför GP-huset kring den nya Åkareplatsen gnisslar spårvagn efter spårvagn förbi rakt genom korsningen. Sedan är det bussarnas tur, och köerna växer. Samtidigt står ett otåligt lämmeltåg av fotgängare och trampar. Vid en cykelbana som slutar mitt i trafiken står flera cyklister och förvirrat ser sig omkring.

– Alltså det är helt stopp vid rusningstid, köerna kan gå hela vägen till Göta Älv-bron, och åt alla håll, säger taxichauffören Louai Daoud. 

– Vad tror du att det beror på?

– Jag tror att det är felplanerat. Det var mer flytande förut.

Samtidigt, vid busshållplatserna, står en resenär och väntar, det är inte direkt skytteltrafik. Närmare 40 avgångar från området har också dragits in på grund av trafiksituationen. Inne i byggnaden sitter någon och laddar telefonen och dricker kaffe. Utanför står spårvägens trafikledare och Jusuf Myftari och viftar. Någon har ställt sig tvärs över spårvagnsspåret.

– Bilar och bussar låser varandra, ingen kommer någon vart. Jag ser inte att det blivit bättre efter att man gjort om, säger han. 

Under byggandet av den nya Åkareplatsen som stod klar i slutet av juni påverkades trafiken en hel del och många var arga. Men köerna släppte inte när bygget var klart. En chaufför ropar genom fönstret att de som planerat inte har körkort. Kollegan Louai Daoud håller med.

– Har de verkligen kommit vid rusningstid och sett resultatet av deras arbete?

Flera incidenter har också inträffat vid Åkareplatsen efter att det nya resecentrumet stod klart.

– Det är kaos. Incidenter sker nästan varje vecka, kollisioner, krockar, cyklister som är nära att bli påkörda, och resenärernas ilska för att de inte kommer fram är pressande för förarna, säger Martin Andreasson som är regionombud på Kommunal. 

Sverigesradio Göteborg RSS

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=104&artikel=7063390

 

Kommentera