Ansiktsupplåsning i Mate 20 Pro tog fel på person

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Det är två tyska journalister som i samband med att de testat den nya flaggskeppstelefonen råkat upptäcka att den 3D-ansiktsigenkänning som enheten ståtar med inte är helt klockren. Systemet lyckades nämligen inte se skillnad på de båda journalisterna, som förvisso är aningen lika varandra, men inte tillräckligt lika för att en dylik funktion borde gå att lura. Den ena av dem har dessutom glasögon. Experimentet upprepades flera gånger om med samma resultat, nämligen att telefonen släppte in båda personerna. På Mobil har vi däremot inte lyckats lura ansiktsidentifieringen, trots att vi förfogat över tre enheter och testat med flera olika personer.  

Kan vara ett mjukvarufel

Den enda rimliga förklaring som kan finnas bakom felet är att det handlar om något slags fel i en tidig version av telefonens fasta programvara. Huawei har lovat att utreda vad som kan ha hänt i det specifila fallet, och säger att man inte upplevt några liknande fel vid sina egna interna tester, inte ens när man gjort försök med enäggstvillingar. Några andra rapporter om liknande problem har inte heller förekommit. 

Mobil RSS

https://www.mobil.se/nyheter/ansiktsupplasning-i-mate-20-pro-tog-fel-pa-person