Skapa framtidens Norrköping med oss

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Norrköpings kommun är en av de mest digitaliserade kommunerna i landet. Julia Stenström Karlsson och Daniel Hildén är två av dem som utvecklar framtidens Norrköping.

Projektledaren Daniel Hildén arbetar just nu med Inre hamnen, den nya stadsdelen i Norrköpings innerstad. Här kommer cirka 3 000 bostäder att byggas bredvid badplatser, kajstråk och kanaler.

– Inre hamnen är ett av Sveriges mest ambitiösa stadsutvecklingsprojekt, med hög fokus på gestaltning, arkitektur och hållbarhet. Vi bygger för hela Norrköping och ser fram emot att få se människor uppskatta området, säger Daniel och tillägger att om man är nyfiken på hur Inre Hamnen kommer se ut går det att få ett snabbt svar. – Vår digitaliseringsenhet har skapat en VR-cykel som gör att du kan cykla virtuellt genom det framtida området. Cykeln står på Stadsmuseet så att Norrköpingsborna kan utforska den nya stadsdelen genom spännande teknik.

På Norrköpings kommun pågår sedan länge forskning och utveckling inom just visualisering. Verktyget Earth Autopsy är en innovativ lösning som tagits fram.

– Earth Autopsy visualiserar föroreningar i marken och hjälper oss att arbeta snabbare och med bättre resultat. Det är spännande att jobba på en kommun som fokuserar på digitalisering, och det är en av anledningarna till att jag pendlar hit från Nyköping, berättar Daniel.

En annons medarbetare som skapar framtidens Norrköping är Julia Stenström Karlsson. Under sina sju år på kommunen har hon testat på flera olika roller.

– Jag har uppmuntrats att utvecklas åt det håll jag har velat. Norrköping är en modig kommun, det tilltalar mig att man vågar satsa på utmanande projekt.

I dag är Julia projektledare inom stadsutveckling. Hon arbetar främst med Butängen, ett verksamhetsområde som ska förvandlas till en modern innerstadsdel. – Den nya järnvägen Ostlänken sätter staden på kartan på ett helt nytt sätt. Det finns många spännande projekt att hugga tag i för oss som tycker om stadsutveckling.

Julia avslutade nyligen en tre veckor lång processledarutbildning, en vidareutbildning som kommunen gav henne möjlighet att gå.

– Under utbildningen diskuterade vi precis sådana frågor som jag ställs inför i mitt dagliga arbete. En stor del av vårt arbete sker inom samhällsbyggnadsprocessen. Ett unikt samarbete mellan Norrköpings kommun, Nodra AB och andra aktörer för att på ett effektivt sätt möta kundernas behov i det expansiva skede som Norrköping befinner sig i.

Norrköpig erbjuder ett rikt musik- och kulturliv där Östgötateatern är en favorit för Julia och hennes familj. – När vi flyttade hit slogs jag av hur mycket lättare det är att utnyttja utbudet av aktiviteter här än i Stockholm. Det är mer lättillgängligt på alla sätt.

Om Norrköpings kommun:

Norrköping är en plats i förvandling. Här trängs byggkranar med kreativitet, framtidstro och engagemang. Vi brukar säga att Norrköping gör något med människor. Här ges möjlighet att skapa det liv du vill leva, tillsammans med dem du tycker om. I Norrköping kan du välja mellan ett läge vid havet, mitt i staden eller ute på landet. Var du än bor, vem du än är, så är du en viktig del av förvandlingen. Let’s create Norrköping! Just nu söker vi fler skickliga medarbetare. Läs mer på jobb.norrkoping.se.

Ny teknik RSS

https://www.nyteknik.se/sponsrad/skapa-framtidens-norrkoping-med-oss-6936395