Socialdemokraterna öppnar för blocköverskridande budget

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Idag styr de röd-gröna partierna, med Socialdemokraterna i spetsen, stan i minoritet. Men efter valet, där både de röd-gröna men också oppositionen i form av den borgerliga Alliansen, tappade stöd, så är läget oklart. Det finns inga klara majoriteter och hittills har det inte varit så mycket förhandlingar och samtal mellan partierna för att försöka forma ett styre.

Nu ger Socialdemokraternas ledare Ann-Sofie Hermansson, besked om att hon helst ser förhandlingar om en budget över blockgränserna. Hon utesluter inte att de gamla koalitionsparterna i styret fortsätter prata med varandra, men sätter sitt hopp till en budget, och därmed ett styre över blockgränsen.

– Att forma en gemensam budget inom det röd-gröna är inte så meningsfullt, jag ser det som att ett samtal över blockgränsen är det rimliga, säger Ann-Sofie Hermansson.

Beskedet kommer dagen före det nya fullmäktiges möte så man bland annat ska besluta om vem som ska vara ordförande och vice ordförande i fullmäktige. Poster som ses som viktiga förtroendeuppdrag och som kan jämföras med andra länders borgmästar-funktion.

Sverigesradio Göteborg RSS

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=104&artikel=7074266