Heliospectra – ett företag med växtkraft och innovativa lösningar

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Föreställ dig en värld där förstklassig odling inte är beroende av soltimmar. Där skördar maximeras och behovet av bekämpningsmedel minimeras. Visst låter det som science fiction? Med Heliospectras LED-teknik är det verklighet redan idag.

Heliospectras LED-teknik flyttar fram gränserna för vad som är möjligt för all typ av växtodling. Tack vare exakt ljustillförsel under dygnets alla timmar kontrolleras grödans tillväxt, blomning, smak, näringsvärde och hållbarhet.

– Just hållbarhet är något som Heliospectra bidrar med på flera nivåer. Det är något som ligger mig varmt om hjärtat och är en mycket viktig del i varför jag brinner så starkt för mitt arbete här, säger Ali Ahmadian, vd på Heliospectra.

Alis framgångssaga inom global affärsutveckling internationell business startade redan när han, som 22-åring tog fram en ny typ av vattenmätare och fick sitt företag att växa till en mångmiljonverksamhet.

Därefter har han bland annat varit vice vd för Tetra Pak i Asien och Oceanien, innan han kom till Heliospectra i februari 2017.

I rollen som vd har han givetvis stor användning av sin bakgrund som ingenjör med en civilekonom i ryggen, men det är medarbetarnas intellektuella kapital han värderar högst.

– Ett företag växer när människor växer. Mina medarbetares utveckling är företagets utveckling. Jag tror på engagemangets kraft, något som bara finns hos motiverade medarbetare som trivs och känner att de får utrymme att växa och göra skillnad. Ett företag som Heliospectra innebär direkta och tydliga förbättringar för klienter, investerare och världen i stort, något som ligger i allas intresse.

Heliospectra är ett innovationsdrivet företag som leder utvecklingen av hållbar odling. Nyligen inledde Heliospectra ett samarbete med ABB i syfte att utveckla tekniken ytterligare. Ali menar att klimatförändringar har synliggjort behovet av en effektivare odling och samtidigt ökat efterfrågan av hållbart framställda matvaror. Därför arbetar Heliospectra målinriktat för att hantera frågor som befolkningstillväxt och urbanisering.

– Vi vill utrusta samhället med en lösning som effektivisera livsmedels- och jordbrukssystemet och dess användning av resurser. En kontrollerad växthusodling innebär alltid ett minskat svinn och en ökad vinst. Tack vare Heliospectras avancerade LED-teknik i kombination med vårt styrsystem helioCORE™ förbrukas i snitt 50 procent mindre el jämfört med traditionella system samtidigt som ljusintensiteten skräddarsys under dygnets alla timmar för att säkerställa optimal kvalitet och skörd.

Tack vare den kontrollerade ljusintensiteten kan samma frösort enkelt ge upphov till plantor med olika smak, utseende och egenskaper. På så sätt adapteras plantan enkelt efter behov och marknad. Exempelvis kan en basilikaplanta anpassas efter en förpackning tänkt att säljas i butik eller till restaurang och storkök. Vidare berättar Ali att det inte är ovanligt att dubblera den årlig skörden och samtidigt få en avsevärt högre och jämnare kvalitet jämfört med traditionell växthusodling. Detta är något man har tagit fasta på i samband med odling av medicinalväxter där ett förutsägbart och jämt resultat är särskilt viktigt.

– Vi utgår från plantans bästa och kan därför leverera det alla odlare eftersöker: kvalitet, ett förutsägbart resultat och maximal skörd. Heliospectra står dessutom för något vi alla vill ha: livsmedel med optimal näring och en hållbar framtid.

Om Heliospectra:

Heliospectra är ett svenskt företag med egen forskning, utveckling och produktion i Sverige. Företaget grundades 2006 och lanserade sin första kommersiella produkt 2013. I dag har de kunder över hela världen och deras unika kontrollerbara LED-lampor och kontrollsystem används av kunder inom medicinsk plantodling, plantforskning, kommersiella växthus och faciliteter för odling inomhus.

För mer information: www.heliospectra.com

Ny teknik RSS

https://www.nyteknik.se/sponsrad/heliospectra-ett-foretag-med-vaxtkraft-och-innovativa-losningar-6936788