Hysén hyllad – sedan vann Malmö

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Malmö jagar en tredjeplats i allsvenskan och behövde vinna för att ta sig förbi Hammarby och Häcken precis ovanför i tabellen.

IFK Göteborg hade inte mycket att spela för rent sportsligt och sett till sin tabellplacering i botten av allsvenskan. Men för Blåvitts del handlade det mesta kring söndagens match om en enda person.

Tobias Hysén tackades för sina tio säsonger, 380 A-lagsmatcher (327 från start) och 144 mål (89 i allsvenskan). Mot MFF gjorde han sitt sista framträdande någonsin på Gamla Ullevi. Han hyllades med ett tifo som täckte en hel kortsida och den entusiastiskt sjungande hemmapubliken.

Han började på avbytarbänken men kom till sist in. Då var det bara sju minuter kvar att spela.

Malmö styrde spelet i båda halvlekarna och även om hemmalaget stack upp med en och annan (farlig) målchans var det MFF:s match från början till slut.

När målen väl kom rann det på ordentligt.

I 65:e minuten suddades den ena nollan ut på resultattavlan. Romain Gall fick på en drömträff från en position några meter utanför straffområdet och smällde upp bollen otagbart i Erik Dahlins ena kryss. 1–0 till Malmö, som så långt dominerade den andra halvleken.

2–0 kom sex minuter senare och var ett riktigt mönsteranfall där förre Blåvittspelaren Sören Rieks stötte in bollen och firade framför den stora tillresta Malmöklacken.

Markus Rosenberg satte 3–0 på straff med tio minuter kvar.

I och med resultatet gick MFF upp på tredjeplats – i minsta fall tillfälligt – och det innebär kval till Europa League nästa säsong.

Malmö möter bottenlaget Elfsborg på hemmaplan i sista omgången. 

Sverigesradio Malmö RSS

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=7082505

Kommentera