Kyle Johnson vann Allt för Sverige

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Aftonbladet RSS

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/qna9XL/allt-for-sverige-vinnarens-kupp-mot-svt-de-blir-nog-inte-sa-glada

 

NÖJE

SVT hade fixat biljetten hem till USA och lämnat av honom på flygplatsen.

Då struntade ”Allt för Sverige”-vinnaren Kyle Johnson, 29, i kanalens planer.

– De kommer nog inte bli så glada när jag säger det här, säger han till Nöjesbladet.

Kyle Johnsons tävlingsinstinkt ledde honom hela vägen till seger i ”Allt för Sverige”. Det tror vinnaren själv.

– Jag känner ingen som är så tävlingsriktad som jag, säger Kyle Johnson, som i hela sitt liv tävlat och idrottat.

I finalavsnittet levererade han stort och vann både den första och andra utslagsgrenen, innan han besegrade David Neslund, 42, i den sista tävlingen.

Kyle Johnson tackar speciellt sin pappa för segern. Hemma på familjegården i Minnesota brukar Johnsons pappa hitta på utmaningar, den ena märkligare än den andra.

– Han hittar på de dummaste tävlingarna hemma, och de påminner en del om det man ser i olika realityprogram. Jag tror att allt det där hjälpte mig rätt mycket, säger Kyle Johnson och skrattar.

För Johnson slutade Sverigeäventyret med att han fick träffa sin svenska släkt. Han berättar att han fortfarande har kontakt med många av sina släktingar.

Vinnaren: Jag skippade flyget

När Johnson skulle åka hem till USA kände han sig dock inte helt färdig med Europa.

– De (reds. anm. SVT) kommer nog inte bli så glada när jag säger det här, men strunt samma. Direkt efter finalen fick jag stanna en natt på hotell. Sen lämnade de av mig vid flygplatsen och vi sa hej då. Men jag satte mig på en buss och åkte till Danmark i stället och backpackade runt i Europa. Jag skippade flyget och bokade min egen resa hem, säger Kyle Johnson.

Kyle Johnson är osäker på om han brutit mot några av SVT:s regler.

– I våra kontrakt stod det att vi skulle lämna Sverige, och det gjorde jag ju. Jag tror visserligen att deras intention var att man skulle åka tillbaka till USA. Men vill ni att jag ska åka till USA, då får man skriva det i kontraktet, säger han och skrattar.

”Allt för Sverige”-vinnaren kan dock andas ut.

– Det stämmer att vi erbjuder returresor till alla deltagare. Men vad deltagarna väljer att göra tar vi inte ställning till. Kyle har inte stridit mot några regler. I övrigt har vi inga fler kommentarer, säger Haida Jamshidi, projektledare i ”Allt för Sverige”, till Nöjesbladet.

Foto: SVT

Kyle Johnson.

Därför kan han inte återvända till Sverige

Europaresan har dock fått vissa konsekvenser för Kyle Johnson. Vinnaren skulle gärna åka tillbaka till Sverige, men en återkomst dröjer. Anledningen är att hans visum inte längre gäller.

– Jag måste nog vänta fyra veckor tills jag kan komma in igen. Enligt mitt visum får man bara vara i Schengen-länderna i 90 dagar under en 180-dagarsperiod. Jag hade velat åka tillbaka på vintern, nu efter att programmet sänts och det fortfarande är färskt. Men realistiskt tror jag det blir till våren eller sommaren.

De har vunnit ”Allt för Sverige” 00:33

JAKOB MEIJER

ARTIKELN HANDLAR OM

Allt för Sverige

Kommentera