Microsofts aktiveringsservrar strular – licenser för Windows 10 Pro deaktiveras

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Windows 10 är den senaste iterationen utav Microsofts operativsystem som till skillnad från tidigare versioner uppdateras kontinuerligt istället för att bytas ut. Två större uppdateringar utlovas per år, varav höstens uppdatering tillfälligt pausats på grund av tekniska problem.

Under dagen har nu ett kritiskt fel med Microsofts aktiveringsservrar för Windows 10 Pro uppdagats. Via Reddit rapporterar användare om en notifiering som meddelar att Windows-licensen endast gäller för Windows 10 Home och att nedgradering av operativsystemet krävs för återaktivering.

Enligt Microsoft beror felet på aktiveringsservrar som deaktiverar Windows 10 Pro-licenser som blivit uppgraderade från Windows 7 eller Windows 8.1. Orsaken ska vara att den produktidentitet dessa versioner klassats som inte identifieras korrekt. I ett svar till en användare som kontaktat företaget säger de att de är medvetna om problemet.

”Microsoft has just released an Emerging issue announcement about current activation issue related to Pro edition recently. This happens in Japan, Korea, American and many other countries. I am very sorry to inform you that there is a temporary issue with Microsoft’s activation server at the moment and some customers might experience this issue where Windows is displayed as not activated. Our engineers are working tirelessly to resolve this issue and it is expected to be corrected within one to two business days.”

Det felmeddelande som presenteras antyder att nedgradering till Windows 10 Home krävs, men det behövs inte enligt företagets uttalande. Microsoft meddelar att tekniker jobbar hårt på en lösning och att drabbade användare bör avvakta på en lösning som enligt uppgift skall släppas inom några dagar.

Är du drabbad av Microsofts serverstrul? Diskutera i kommentarstråden!

Sweclockers RSS

https://www.sweclockers.com/artikel/26566-microsofts-aktiveringsservrar-strular-licenser-for-windows-10-pro-deaktiveras

Kommentera