Uppgifter: Galaxy S10 kommer att få neural processor

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Smartphones med chipp som är dedikerade till artificiell intelligens och maskininlärning är inget nytt. Både Huawei och Apple har redan lanserat produkter med sådana processorer, och Google har även en liknande lösning i sina nya Pixel-telefoner, även om den lösningen är helt och hållet foto-orienterad. Och nu tycks koreanska Samsung alltså haka på trenden också. Det hävdar åtminstone källor till den koreanska affärspublikationen ET News. Enligt dem ska Galaxy S10 ha en dubbelkärnig neuralprocessor som ska hantera bland annat bildbearbetning, bildigenkänning och röstigenkänning. 

Lanseras sannolikt på MWC

Chippet i den nya telefonen kommer enligt uppgifterna att tillverkas i en så kallad 7-nanometersprocess, vilket inte är någon direkt överraskning, då huvudkonkurrenterna Apple och Huawei redan använder sig av 7-nanometerschipp. Den neurala processorn ska vara aktuell i både Samsungs egna Exynos-chipp och i de enheter som rustas med Qualcomm-chipp (de senare används på den nordamerikanska marknaden). Galaxy S10 förväntas offentliggöras någon gång under årets första eller andra kvartal. Förmodligen lär vi åtminstone få veta lite mer om telefonen i samband med Mobile World Congress i Barcelona i slutet av februari. 

Mobil RSS

https://www.mobil.se/nyheter/uppgifter-galaxy-s10-kommer-att-fa-neural-processor

Kommentera