Huawei har augmented reality-glasögon på gång

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

AR (Augmented Reality, eller förstärkt verklighet om man så hellre vill) förutspås av många få ett större genomslag än VR. Bland de många anhängarna har inte minst Apples vd Tim Cook utmärkt sig. Att Apple har någon form av produkt i segmentet på gång råder det närmast konsensus kring, och enligt många analytiker kommer den amerikanska it-jätten att lansera sina AR-glasögon 2021. Och nu ser det ut som att Apple kommer att möta mäktig konkurrens från Kina. Huaweis vd Richard Yu har nämligen i samband med en intervju med den amerikansk tv-kanalen CNBC avslöjat att man jobbar på ett par AR-glasögon. 

Förväntas få stort genomslag 2022

I intervjun med CNBC säger Yu att Huaweis glasögon kommer att ta AR-upplevelsen till en helt ny nivå. För den som inte är bekant med konceptet så handlar det – något förenklat – om att projicera grafik ovanpå verkligheten. Google släppte för några år sedan ett par AR-glasögon i form av Google Glass. De gjorde dock ingen större succé bland konsumenterna, vilket sannolikt hade att göra med tre saker: De såg oerhört nördiga ut, de kostade väldigt mycket och de kunde användas för att filma och ta bilder, vilket gjorde dem impopulära på allmänna platser. Enligt många analyitker kommer AR-glasögon ändå att bli ett slags arvtagare till smartphonen. Och enligt IDC så kommer det att levereras en bit under 22 miljoner AR-headsets år 2022. 

Mobil RSS

https://www.mobil.se/nyheter/huawei-har-augmented-reality-glasogon-pa-gang