FZ sätter betyg på Fallout 76 – spretigt onlinespel med föråldrad teknik

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Spelserien Fallout har en historia som sträcker sig tillbaka till slutet av 1990-talet och ligger många varmt om hjärtat. Sedan starten har serien gått i flera olika riktningar när det kommer gameplay och har på senare år exempelvis övergivit den isometriska vyn från originalet till att istället gå över till tredjepersonsvy.

Den senaste delen i spelserien heter Fallout 76, vilken blivit väldigt omtalat då det till skillnad från tidigare Fallout-spel endast kan spelas online. SweClockers syskonsajt FZ har testat Fallout 76 till Playstation 4 under en längre tid och publicerar nu sin recension där de sätter ett betyg på spelet.

Läs recensionen av Fallout 76 hos FZ

Speltiteln har många likheter med Fallout 4 och bygger vidare på detta, men med den tidigare nämnda skillnaden att är gjort för att upplevas tillsammans med andra online. Väldigt lite utrymme ges till handlingen, som berättas genom ljudfiler som är utspridda över världen istället för genom datorstyrda karaktärer som spelaren kan interagera med.

1410516.jpg
1410510.jpg
1410503.jpg

Att dela upplevelsen med andra är inget krav, och FZ:s recensent menar att det går att ta sig an Fallout 76 på egen hand. Dock rekommenderas det att utforska flerspelarmöjligheterna då det har en positiv påverkan på upplevelsen, om än marginell. Onlineaspekten beskrivs också som påtvingad och stjälper mer än den hjälper i många fall.

Fallout 76 är inte befriat från buggar, och även om många är grafiska, till exempel flytande eller snurrande objekt och lågupplösta texturer, så har spelet fryst ett par gånger. […] Överlag känns spelet i behov av en bunt patchar för att få bukt med många av de problem som det lider av just nu.

Något som inte påverkar upplevelsen positivt är den rad av buggar som spelet dras med, något som nämns som en stor nackdel. Tekniskt sett benämns tekniken som föråldrad i nästan alla aspekter, och spelet är i dagsläget i behov av flera uppdateringar för att åtgärda problemen.

Som slutsats nämns att spelet är en skakig upplevelse i många bemärkelser och onlinedelen beskrivs som onödig och påtvingad. Fallout 76 är ett spel som vill vara många saker på samma gång, vilket endast resulterar i att det inte är särskilt bra på något. Spelet får därför betyget 2 av 5 från FZ.

Har du spelat Fallout 76? Vad tycker du om spelet? Diskutera i kommentarstråden!

Sweclockers RSS

https://www.sweclockers.com/artikel/26636-fz-satter-betyg-pa-fallout-76-spretigt-onlinespel-med-foraldrad-teknik