Goik på väg att bli storebror

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Fotboll

De senaste åren Stenkullen Goik lockat till sig allt fler av kommunens bästa spelare. Tobias Hansson och Tobias Petersson från Lerums IS är de två färskaste tillskotten.

Stenkullen var ett topplag i division 4 den gångna säsongen och nu är man på väg att bygga upp ett ännu starkare lag.

– Med den trupp de har ska de jogga hem division 4, tycker Martin Karlsson, tränare i Lerums IS.

Ingemar Holm, senioransvarig i Stenkullen, räknar dock inte med någon promenadseger.

– Så lätt är det inte, det finns många andra bra lag. I år trodde vi att vi skulle komma någon placering bättre än vad vi gjorde (fyra) och nu är målet att förbättra oss, säger han.

Hög klass

Två spelare, en från Holmalund och en från Utsikten, provspelar just nu med Goik och man har alltså redan gjort klart med nyförvärven Tobias Petersson och Tobias Hansson, som nu gör samma flytt som brorsan Marcus Hansson gjorde förra året.

– De är två av Lerums absolut bästa spelare. Hansson är en målskytt av rang och Petersson är en mittback som håller väldigt hög klass, säger Ingemar Holm.

Han vill ännu inte benämna sitt lag som storebror (läs artikeln ovan), men Stenkullen har blivit valet för de flesta av kommunens främsta spelare. Förra året värvades tre spelare från Lerums IS och fem från Floda Boif, som alla varit startspelare i år.

Bra kontakter

– Vi har en fantastiskt bra stämning i Stenkullen. Som klubb är vi välmående och på gång uppåt och vi har bra träningsförhållanden. Jag kom från Lekstorp till Stenkullen för fyra år sedan och startskottet var när vi fick över Jacko (Micael Jacobsson) som tränare. Han har bra kontakter och det är klart att det var viktigt att få hit Mellberg (Fredrik) och Forsberg (Henrik) som alla ser upp till och de bidrar till en go stämning, säger Ingemar Holm.

Den enda förlusten så här långt är Håkan Bernhed som lämnar ledarstaben. Han ersätts av Alexander Swerin, som firades av som spelare i samband med den sista hemmamatchen i september.

Lerumstidningen RSS

https://www.lerumstidning.se/2018/11/goik-pa-vag-att-bli-storebror/