Elon Musk rökte en joint – Space X utreds nu av Nasa

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Nasa utreder säkerhetsskulturen på Space X – enligt uppgifter till Washington Post efter att vd Elon Musk synts röka marijuana och dricka whiskey i en webbsänd podcast.

Såväl Boeing som Space X har fått finansiering av den amerikanska rymdstyrelsen Nasa för att utveckla ett säkert sätt att skjuta upp astronauter till den internationella rymdstationen ISS. Boeing mottog motsvarande 38 miljarder kronor och Space X 24 miljarder.

Båda företagen kommer nu att genomgå varsin säkerhetsutredning genomförd av Nasa. Enligt källor till Washington Post har utredningen av Space X triggats av att vd:n Elon Musk rökte marijuana och drack whiskey när han intervjuades i Joe Rogans podd, som även sändes på Youtube. Beteendet ska ha irriterat några högt uppsatta chefer på Nasa.

En talesperson för rymdstyrelsen vill inte kommentera vad som orsakat utredningen men säger i ett uttalande att den handlar om att ”försäkra att företagen möter Nasas krav på säkerhet på arbetsplatsen, inklusive att drogfrihet efterlevs.

Ny teknik RSS

https://www.nyteknik.se/teknikrevyn/elon-musk-rokte-en-joint-space-x-utreds-nu-av-nasa-6940094