Googles listiga trick för att komma runt Apples regler

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Nu blir det enklare att snacka med Googles assistent på Ios-enheter.

Hur pratar man med Googles virtuella assistent i ett ekosystem där Siri styr och ställer? Jo, man ber Siri om hjälp.

I Apples Ios-miljö är digitala assistenten Siri den det går snabbast att kommunicera med. Det räcker med att yttra väckningsfrasen ”Hej, Siri”. Om man hellre vill tala med Google Assistant har man varit tvungen att öppna Googles app för det ändamålet. Apple har förstås sina skäl att göra det smidigare att använda Siri.

Läs mer: Här är mitt nya liv med Google Home

Men sedan en tid går det att skapa egna kommandon som Siri lystrar till, så kallade genvägar. Den funktionen har nu fått Google Assistant-stöd. Det betyder att användaren kan säga ”Hey Siri, ok Google”. Då kommer den efterföljande frågan att nå Google-assistentens öron. Enligt sajten The Verge kan man till och med ställa in kommandon för Google Assistant-specifika rutiner, som till exempel att tända och släcka lampor.

Funktionen är än så länge inte tillgänglig på svenska.

Ny teknik RSS

https://www.nyteknik.se/digitalisering/googles-listiga-trick-for-att-komma-runt-apples-regler-6940081