Röhsska öppnar igen

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Röhska stängde i februari 2017 med hänvisning till de arbetsmiljöproblem som präglat museets verksamhet under flera år. Planerna var att öppna igen under sommaren 2018, men ombyggnationen har dragit ut på tiden.

Vid nyöppningen 23 februari 2019  kommer besökarna att bland annat att mötas av en ny basutställning med konsthantverk från Norden och Östasien. Vårens program bjuder också på tre tillfälliga utställningar, skriver Röhsska i ett pressmeddelande. 

Det kommer också att stort finnas ett pedagogiskt program för barn och unga. Museet kommer efter ombyggnaden ha en ny tillgänglighetsanpassad entré med hiss från gatuplan. 

Artikeln uppdateras

Sverigesradio Göteborg RSS

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=104&artikel=7095833