Rykte: Diablo IV är under utveckling – blir mer likt Diablo II

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Årets Blizzcon-mässa blev inte den framgång Blizzard hade hoppats på. Utvecklaren har för vana att varje år visa nya speltitlar samt nytt innehåll till redan existerande, såsom Overwatch och Hearthstone. Det var redan innan mässan känt att de skulle visa ett nytt Diablo, men istället för den uppföljare i form av Diablo IV många hoppats på blev det istället mobilspelet Diablo Immortal.

I en artikel hos Kotaku berättar flera nuvarande och tidigare Blizzard-anställda om arbetet med Diablo-varumärket och bekräftar att Diablo IV är under utveckling. Spelet har varit under utveckling sedan 2016 och går internt under kodnamnet Fenris och utvecklas av samma team som arbetade med Diablo III.

There’s a lot of people who felt like Diablo III got away from what made Diablo Diablo in terms of art style and spell effects. They want to make this gross, make it dark, [get rid of] anything that was considered cartoony in Diablo III. Make what people were afraid of in Diablo II, but modern.

En Blizzard-anställd berättar att mottot för utvecklingen är att ”omfamna mörkret”. Tanken är att Diablo IV ska vara mer likt Diablo II och gå ifrån den mer tecknade stilen från Diablo III. Personen berättar att de vill ta det som folk blev rädda för i seriens andra del, men göra det i en modern tappning.

En annan del grundsten i utvecklingen är att göra Diablo mer socialt, och ta inspiration från Destiny med hubbområden där spelare kan mötas och ta sig an uppdrag tillsammans. Det nämns dock att spelet fortfarande är i tidig utveckling och detaljer som detta kan komma att ändras innan lansering.

Diablo III 2012-05-20 13-47-18-43.jpg

Källorna bekräftar även Kotakus tidigare uppgifter om att Diablo IV var tänkt att visas under Blizzcon 2018 tillsammans med ett spelbart demo, något som Blizzard själva dock förnekar. Anledningen till att avtäckandet slopades är att utvecklingsteamet några månader innan mässan fortfarande låg efter med arbetet.

När det kommer till Diablo Immortal uppges detta från början endast varit tänkt för den kinesiska marknaden, då företaget upptäckt att Diablo var väldigt populärt i landet och flera spekulerar kring att det var ett sätt att göra aktieägarna nöjda. Någonstans längs vägen ändrades dock planerna och Blizzard valde att förfina det ytterligare och lansera Diablo Immortal över hela världen.

Diskutera Diablo och andra rollspel i SweClockers forum

När Diablo IV släpps är ännu okänt, men det uppges ske som tidigast år 2020. Huruvida det är tänkt att endast släppas för PC eller om det även släpps för konsol är även det okänt.

Sweclockers RSS

https://www.sweclockers.com/artikel/26640-rykte-diablo-iv-ar-under-utveckling-blir-mer-likt-diablo-ii