Microsoft lanserar ny design för ikonerna i Office

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Efter fem år med de nuvarande ikonerna ska en ny design rullas ut till Microsoft Office.

I ett nyligen publicerat blogginlägg av Microsofts designchef Jon Friedman, berättar han att Microsoft snart kommer rulla ut en uppdaterad look till Office, enligt ITProPortal.com. Närmare bestämt handlar det främst om en uppdatering av programseriens ikondesign.

Ikonerna får nu ett enklare och rundare utseende där fokus läggs mer på deras färgschema än deras symboliska funktion. Designen beskrivs av Microsoft som en starkare, lättsammare och vänligare design som bär upp företagets historia men blickar mot framtiden.

Microsoft berättar också att samma app kan få olika ikoner beroende på vilken plattform ikonen visas på. På så sätt ska ikonen och appens bokstav kopplas isär för att kunna vara mer anpassningsbar.

I denna kommande uppdatering syns också att programmet Microsoft Teams nu är en del av Office-paketet. De hävdar också att programserien kommer att få mer integrerade ai-funktioner som ska ge användare bättre insikter om data och underlätta produktionsarbete.

Ny teknik RSS

https://www.nyteknik.se/popularteknik/microsoft-lanserar-ny-design-for-ikonerna-i-office-6941123

Kommentera