Protester mot besparingar på Bergums skola i Angered

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

En av de skolor där det nu finns rykten om besparingar är Bergums skola i Angered där 722 personer hittills skriver under en protestlista.  

Enligt obekräftade uppgifter från skolledningen kan miljoner behöva sparas. Bland annat lärartätheten, stödundervisning och arbetsmiljön kan påverkas tror bland annat Linda Arnberg, som har två flickor i skolan.

– Det är väldigt väldigt stor oro. Det gör mig riktigt förbannad, att någon kommer med de här förslagen. Jag kan förstå att man måste spara, men så här mycket pengar på en enda skola som redan går på knäna, säger hon. 

Bakgrunden är en ny beräkningsmodell för hur skolornas pengar ska fördelas, som i högre grad bygger på socioekonomiska faktorer. Alltså om eleven kommer från förhållanden som traditionellt finns vid goda skolresultat eller inte.

Än så länge finns lite information om hur det faktiskt kommer att bli, vilket också det bidrar till oron. Men idag hålls ett möte i Bergum där budgeten kan komma att presenteras och diskuteras. 

Sverigesradio Göteborg RSS

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=104&artikel=7104152

 

Kommentera