Nya appen Enjo ska ge emotionellt stöd till föräldrar

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Enjo är en vidareutveckling av appen Shim och utvecklas av ett svenskt bolag där Hoa Ly är doktor i psykologi och en av grundarna. Han skriver i ett brev till befintliga användare att man gradvis anpassat Shim mer och mer för att passa föräldrar och att man nu tar steget fullt ut och lanserar en app helt fokuserad på just det.

Finns ute nu

Enjo ska vara en app som ger emotionellt stöd till föräldrar och den finns nu tillgänglig för Iphone och går att ladda ner från Appstore. Enjo är en chatt-app där du pratar med en bot och den ska ge dig råd baserat på vad du berättat för den tidigare. Shim fungerade så att användare fick reflektera i from av något som liknade en dagbok och sedan kunde Shim påminna dig om positiva upplevelser och kontakter så att du uppskattar livet mer och kan tacka de personer som bidrar till det.   

Föregångaren kom 2017

Shim lanserades officiellt i november 2017 efter en längre tids betatestande med en liten grupp användare, men nu ändrar man alltså inriktning på appen och samtidigt blir konversationerna helt på engelska.

Appen i sig och konversationerna man för i den är gratis, men i Shim-appen har man kunnat köpa konversationer, eller kurser på olika teman för att fördjupa sig i något ämne. I samband med att Enjo lanseras ansluter även Toca Boca-grundaren Björn Jeffery till bolaget i rollen som medgrundare. Han uppmanar i en bloggpost föräldrar att testa appen och menar att föregångsappen Shim efter bara två veckors användande skulle kunna leda til en minskad stressnivå. Påståendet grundas i en vetenskaplig studie som grundarna själva skrivit och som visar att appen kan bidra till minskad stress. 

Mobil RSS

https://www.mobil.se/nyheter/nya-appen-enjo-ska-ge-emotionellt-stod-till-foraldrar

Kommentera