Epic Games Fortnite har dragit in 27 miljarder kronor under 2018

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Spelindustrin är en lukrativ bransch och tidigare i år presenterades att Rockstars Grand Theft Auto V har dragit in 6 miljarder USD, vilket gör titeln till historiens mest inkomstbringande underhållningsmedia. De senaste åren har dock spel i battle royale-genren stått i centrum och nu rapporteras att Epic Games gratisspel Fortnite kammat hem 3 miljarder USD under 2018.

Istället för att ta betalt för spelet finansieras det genom att användare köper digitala kosmetiska föremål såsom dräkter och vapen. Enligt en anonym källa till Techcrunch har dessa mikrotransaktioner resulterat i en vinst på motsvarande 27 miljarder kronor under året, vilket kan jämföras med intäkter på 24 miljarder kronor som gäller för storfilmen Avatar.

Det färgglada battle royale-spelet finns tillgängligt på en uppsjö av plattformar, där PC/Windows och Nintendo Switch sällskapas av bland annat Microsofts Xbox One och enheter med Apples mobila operativsystem IOS. Sedan en tid tillbaka kan spelare på flera olika enheter spela med varandra, och sammanlagt beräknas Fortnite ha 125 miljoner aktiva användare.

Epic Games är även i ropet när det kommer till speldistribution, och företaget har slagit på stora trumman för den egna spelbutiken Epic Games Store. Utöver att vara exklusiv källa för Fortnite för datorspelare lockar bolaget kunder genom att ge bort speltitlar gratis, medan spelutvecklare erbjuds lägre avgifter än hos Steam.

Sweclockers RSS

https://www.sweclockers.com/artikel/26788-epic-games-fortnite-har-dragit-in-27-miljarder-kronor-under-2018