Fejk-app för inställning av Alexa-högtalare lurade IOS-användare

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Amazon satte rekord i försäljning av högtalare med stöd för AI-assistenten Alexa under julhelgen, något som tydligen lockade en utvecklare att dra nytta av situationen. En app kallad ”Setup for Amazon Alexa” signerad One World Software har nämligen visat sig vara en fejk-app som i själva verket lurar av användarna privat information och serverar dem riktade annonser. 

Ett lyckat bedrägeri

Blåsningen tycks av allt att döma ha gått hem, för appen hann leta sig upp på tio-i-topp-listan över verktygs-appar i den amerikanska versionen av App Store innan det hela uppdagades och Apple avlägsnade appen. Det är oklart exakt vilken skada appen har åsamkat användarna så här långt. Den ordinarie inställningsappen för Alexa heter ”Amazon Alexa” rätt och slätt. 

Mobil RSS

https://www.mobil.se/nyheter/fejk-app-for-installning-av-alexa-hogtalare-lurade-ios-anvandare