Guide: Komplett genomgång av menyerna i AOC:s bildskärmar

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Inledning

Handböcker i alla ära – de kan inte förklara precis allt som skärmens alla funktioner är tänkta att hantera. Därför kan det vara värt att veta vad reglagen faktiskt gör och hur de används. Eller kanske inte används ifall du råkar leta efter rätt funktion på fel plats.

Detta är precis vad denna guide är till för. Demonstrera syftet och funktionen hos de olika inställningarna samt vilka testbilder eller knep som kan hjälpa dig vidare. Vill du ha den korta versionen? Gå till sammanfattningen där vi listar de viktigaste inställningarna för att påverka bilden.

ag322qc4_info_screen_visual.png

Som grund för guiden använder vi AOC Agon AG322QC4, som använder ett nyare menysystem. Äldre AOC-modeller har ett grafiskt enklare system som bygger på en liggande orientering i botten av skärmen. De flesta av alternativen som nämns här finns också i dessa menyer. Skillnaden är främst i hur menyn fungerar.

Den tredje menyvarianten återfinns på AOC:s G-Sync-skärmar som har ett annat menysystem som är mer avskalat jämfört med menyn hos AG322QC4. Även där fungerar det som finns i menyerna på ett snarlikt sätt som beskrivet i den här guiden.

I-Menu ger kontrollen via Windows

Är du inte helt vän med skärmens inbyggda meny? Du kan i sådana fall installera AOC:s programvara I-Menu som medföljer skärmen. Detta ger tillgång till de viktigaste alternativen och är också snabbare för att jämföra effekten av reglagen.

ag322qc4_i-menu.png

Sweclockers RSS

https://www.sweclockers.com/artikel/26774-guide-komplett-genomgang-av-menyerna-i-aocs-bildskarmar