MSI Afterburner uppdateras med automatisk överklockning för arkitekturen Pascal

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Den taiwanesiska tillverkaren MSI har under flera år stött utvecklingen av mjukvaran MSI Afterburner, som stödjer såväl överklockning som övervakning av temperaturer och andra mätdata hos grafikkort. Applikationen är gratis och fungerar för både AMD och Nvidia, vilket bidragit till dess popularitet bland entusiaster.

Med jämna mellanrum uppdateras applikationen med nya funktioner, och mitt i julledigheten avslöjas den senaste betaversionen. Huvudnyheten märks i form av funktionen MSI Overclocking Scanner, som nu uppdateras med stöd för Geforce GTX 1000-serien från 2016. Verktyget bygger på Nvidias egna mjukvara Scanner.

Guide_MSI_OC_01.png

Nvidia Scanner överklockar automatiskt grafikkortet genom att dess klockfrekvens skruvas upp vid olika spänningsnivåer, samtidigt som mjukvaran letar efter bitfel. Processen upprepas ett antal gånger tills dess att Scanner anser nivåerna stabila, varpå en ny frekvens- och spänningskurva skapas och användaren får en indikation på hur mycket frekvenserna höjts i snitt.

Utöver inkluderingen av Pascal för MSI Overclocking Scanner så uppdateras MSI Afterburner med en lång rad andra nya funktioner och buggfixar. Bland annat får AMD Ryzen förbättrad avläsning av temperaturer, och AMD:s grafikkort får nu stöd för skräddarsydda spännings- och frekvenskurvor.

MSI Afterburner finns att ladda ned ifrån Guru3D:s webbplats redan nu, men det är väl värt att hålla i minnet att det rör sig om en betaversion.

Har du testat automatisk överklockning av ditt Pascal-kort? I forumet finns en tråd för just detta, in och dela dina resultat!

Sweclockers RSS

https://www.sweclockers.com/artikel/26787-msi-afterburner-uppdateras-med-automatisk-overklockning-for-arkitekturen-pascal