Naturvårdare oroas över urskogarnas framtid

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

– Just nu ser det mörkt ut med pengar från Naturvårdsverket och då prioriteras inte återskapandet av den svenska urskogen, säger Tove Hultberg, naturvårdare på Söderåsens nationalpark.

Internationellt gäller oron att nya avverkningar av Amazonas väntar i Brasilien. I Sverige gäller oron att mindre pengar nästa år går till miljö- och naturvård i M och KD:s statsbudget, som riksdagen klubbade i mitten av december.

– Jag tror att det är en obefogad oro. Att skydda naturen är oerhört prioriterat för Moderaterna och Kristdemokraterna, säger Maria Malmer Stenergard, Moderaternas miljö- och jordbrukspolitiska talesperson.

Sverigesradio Malmö RSS

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=7122162