Nvidia Geforce RTX 2060 i referensutförande på bild – uppges bli tillgängligt 15 januari

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Nvidias senaste grafikarkitektur har namnet Turing, där paradnumret är dedikerade kärnor för maskininlärning och ray tracing. De konsumentinriktade grafikkorten baserade på den nya arkitekturen är i dagsläget endast fyra till antalet och samtliga ligger i de högre pris- och prestandaklasserna, där Geforce RTX 2070 är den enklaste modellen med en prislapp kring 6 000 kronor.

Läs Sweclockers tester av Geforce RTX 2070

Rykten kring mellanklasskortet Geforce RTX 2060 har under de senaste veckorna duggat tätt och nyligen hittade bilder av Zotacs krympta varianter ut på webben. Nvidia har ännu inte tillkännagivit modellen officiellt, men nu rapporterar Videocardz att referensmodellen av Geforce RTX 2060 har fastnat på bild.

NVIDIA-GeForce-RTX-2060-VideoCardz.jpg

Bildkälla: Videocardz

NVIDIA-GeForce-RTX-2060-VideoCardz-2.jpg

Bildkälla: Videocardz

Precis som övriga kort i RTX 2000-serien är den kommande modellen bestyckad med den uppdaterade referenskylaren, där två axialfläktar blåser mot kylfläns och kretskort. Mellan fläktarna syns grafikkortets namn i silverfärgade bokstäver, och kåpan i svart och silver sällskapas av en täckplåt på kortets baksida.

NVIDIA-GeForce-RTX-2060-VideoCardz-3.jpg

Bildkälla: Videocardz

En ensam 8-pin ATX-kontakt svarar för strömförsörjningen och liksom storebror Geforce RTX 2070 saknar modellen anslutningar för att sammankoppla flera grafikkort. När det kommer till bildanslutningar syns dubbla Displayport, en HDMI samt DVI. Därtill finns en USB Type-C med stöd för Virtuallink, som innebär att en ensam kabel kan anslutas till VR-headset och stå för data, ström och bild.

De förväntade specifikationerna talar om att en nedskalad variant av kretsen TU106 används, där 30 av 36 aktiva SM-kluster ger 1 920 CUDA-kärnor. Nyligen registrerade tillverkaren Gigabyte ett flertal varianter av kortet där minnestyp och mängd varierar, men 6 GB GDDR6-minne lär gälla i mer påkostat utförande.

Videocardz skriver även att Geforce RTX 2060 ska avtäckas under teknikmässan CES 2019, för att sedan bli tillgängligt i butik från och med den 15 januari 2019. Mässan pågår mellan den 8 och 12 januari 2019, men redan den 6 januari anordnar Nvidia en presskonferens. Rykten har talat om en prislapp på 349–399 USD, men vad denna landar på återstår att se.

Läs mer om Geforce RTX 2060:

Sweclockers RSS

https://www.sweclockers.com/artikel/26795-nvidia-geforce-rtx-2060-i-referensutforande-pa-bild-uppges-bli-tillgangligt-15-januari