Netanyahu: Alla Hizbollahs tunnlar förstörda

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Foto: Sebastian Scheiner/AP/TT

Israeliska soldater skickar ner en kamera ner i ett hål som militären säger leder till en tunnel mellan Libanon och Israel. Arkivbild.

avTT

Premiärminister Benjamin Netanyahu medger att Israel återigen slagit till mot iranska vapenlager i Syrien. Han säger också att sökandet efter och förstörandet av den libanesiska Hizbollahmilisens tunnlar in i Israel är klar.

– Vi har med imponerande effektivitet vidtagit åtgärder mot Irans militära förskansning i Syrien, säger Netanyahu.

Han medgav ett israeliskt tillslag mot en iransk vapendepå vid Damaskus flygplats i fredags kväll. Under de senaste åren har Israel genomfört över 220 insatser mot iranska mål i Syrien, enligt premiärministerns medarbetare.

Netanyahu säger också att militären avslutat oskadliggörandet av Hizbollahs tunnlar. Enligt militären hittades den sista av sex tunnlar i lördags. Den fanns på 55 meters djup och nådde några tiotal meter in i Israel från en mynning cirka 800 meter in i Libanon, enligt militären.

Aftonbladet Nyheter RSS

http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/7laBwV/netanyahu-alla-hizbollahs-tunnlar-forstorda

Kommentera