ADHD-app kan vara på väg i Skåne

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

− Det vi har sett är att det är mycket mera positiva utfall än vad vi tänkte från början, säger Måns Lööf, digitalutvecklare och sjuksköterska som kom på idén med appen.
 
Pilotprojektet med ADHD-appen har pågått i ett år. 40 patienter i åldrarna 8-18 år har deltagit. Målet med projektet har varit att minska resandet, ge patienten och föräldrarna möjlighet att bli mer delaktig medicinering, öka närvaron i skolan och färre tidsödande besök till vården, vilket projektet även har resulterat i.

Och flera regioner och landsting står i kö för att få använda appen.

−Definitivt och det har redan startat. Jag vet att i Göteborg så är man på väg att starta upp och även Skåne tittar på appen och jag vet att det finns andra ställen som är intresserade av den här, säger Måns Lööf. 

Sverigesradio Malmö RSS

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=7131902

Kommentera