Ingen krisutredning av hemtjänsten

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Problemen inom hemtjänsten i Göteborg där införandet av ny teknik och nya arbetssätt lett till stress bland personalen, borde utredas av en särskild kriskommission anser Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet i Göteborg. 

Men den borgerliga alliansen som styr håller inte med, så när frågan var uppe på kommunstyrelsens bord på onsdagen röstades förslaget ned. Alliansen anser att det räcker med det förbättringsarbete som redan pågår.

Vänsterpartiets kommunalråd Daniel Bernmar är besviken:

– Vi hade en dragning precis innan där det tydligt framkom att det fanns allvarliga problem i hemtjänsten. Sen väljer Alliansen tillsammans med Demokraterna och Sverigedemokraterna att rösta ner det enda konkreta förslaget för att försöka arbeta med de här frågorna, säger han.

MER OM HEMTJÄNSTEN:
Stort larm om dålig arbetsmiljö i hemtjänsten

Hemtjänstchefer: Sämre vård med havererat mobilt system

Sverigesradio Göteborg RSS

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=104&artikel=7241258

 

Lämna ett svar