Huawei Watch GT nu såld i över två miljoner exemplar

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Jodå, det finns en hel del saker som är riktigt bra med Huaweis smarta klocka Watch GT, även om det är en smartklocka som kanske inte tillhör de mest avancerade rent funktionellt. Huvudnumret är utan tvekan batteritiden, som faktiskt är riktigt imponerande. Vid typiska användningsförhållanden behöver man inte ladda den oftare än varannan vecka, något som vi kan bekräfta efter dagligt användande under mer än ett halvår. Det är också just batteritiden som är den huvudsakliga anledningen till att många väljer Watch GT. Inte mindre än 81 procent av alla kinesiska användare har uppgivit batteritiden som främsta skäl till att man valt Watch GT, uppger Huawei själva. 

Analysfirman IDC kom tidigare under våren med leveranssiffror för wearable tech som visade att Huawei levererat totalt fem miljoner bärbara enheter under första kvartalet 2019, vilket innebär en tillväxt på 280 procent jämfört med samma kvartal 2018. Och just Watch GT sticker ut i sammanhanget. Den har nu sålts i över två miljoner exemplar sedan den släpptes i oktober, konstaterar Huawei. Det innebär att det är den i särklass mest populära wearable tech-enhet som Huawei någonsin tillverkat. Watch GT använder inte Googles operativsystem Wear OS, berörs därför inte av blockaden från amerikanska bolag på den punkten och går att använda såväl med Android-mobiler som med Iphone. 

Mobil RSS

https://www.mobil.se/nyheter/huawei-watch-gt-nu-sald-i-over-tva-miljoner-exemplar