Rösten bakom Avicii-hitsen intar Allsången

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Aftonbladet RSS

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/GG5X5x/rosten-bakom-avicii-hitsen-intar-allsangen

 

Sandro Cavazza satsar solo – efter att hans röst streamats en miljard gånger

1 av 4 | Foto: LOTTE FERNVALL

Sandro Cavazza intar allsångsscenen på Skansen.

avTorbjörn Ek

Hans röst har streamats en miljard gånger.

Ändå blandade ansedda amerikanska tidningen Billboard ihop Avicii-rösten Sandro Cavazza med artisten Gavin DeGraw.

– Jag garvar ju, alltså vad ska man göra, säger den ”Allsång på skansen”-aktuella artisten.

Här är sommarens artister på allsången 17:10

När Sandro Cavazza, 26, intar ”Allsång på Skansen” har hans röst redan streamats en miljard gånger. Som rösten på Avicii-låtar som ”Without you” och ”Sunset Jesus” och även på Kygos ”Happy now” fick han under flera år vänja sig vid att vara i bakgrunden, även fast det var hans röst som hördes i superhittarna.

– Om folk gillar att lyssna på låtarna så är det verkligen det roligaste för mig, säger han.

Tog fel på sångare

När Aviciis låt ”Sunset Jesus” släpptes var amerikanska ansedda tidningen övertygad om att det var en annan stor artist som lånat ut sin röst till låten.

– Ja, jag sitter ofta och skrattar, som när Billboard inte vet att det är jag utan skriver att det är Gavin DeGraw. Jag garvar ju. Alltså vad kan man göra. Det är kul att de ens skriver om låten. Jag har verkligen inget ego på det sättet.

Satsar solo nu

Men på ”Allsång på Skansen” medverkar han inte som röst till någon annans musik. Nu satsar han helhjärtat solo och kommer att framföra egna låtarna ”High with somebody” och ”Enemy”.

– Det är en ära att få vara med här. Det är extremt folkligt och jag har aldrig känt att jag har varit folklig på nåt sätt. Jag är ju både italienare och svensk, den svenska sidan av min familj är väldigt stolt över att jag ska vara med. Det här är ju så svenskt, det är nästan så man sätter likamed-tecken mellan Allsången och svensk sommar, säger han.

Här är Aviciis största hits 01:34