Solrosor lyser upp mark i Lund

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Solrosorna sås på fält som inte kan arrenderas ut till lantbrukare, antingen för att marken väntar på att bebyggas eller för att den ligger otillgängligt till. Istället för ogräs eller leråkrar växer nu tre olika sorters solrosor på fälten där den som vill kan komma och plocka en bukett.

Sara Bernstrup Nilsson jobbar på Lunds kommun.

– Det finns mark som väntar på att bli bebgyd inom en ganska snar framtid. I väntan på det vill vi göra någon bra och inte låta det ligga för fäfot. Solrosor är vackra, och både människor och djur blir glada av dem, säger hon.

Solrosorna växer på flera olika ställen i Lunds utkanter. I fem år har kommunen odlat på det här sättet.

Sverigesradio Malmö RSS

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=7285488