Klimatprotester präglar Frankfurtsalongen

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Klimatgrupper kräver att bränsletörstiga suvar förbjuds och genomför aktioner. Säkerheten har skärpts inför att bilmässan öppnar för allmänheten på torsdag.

Bilbranschen gör i och med årets Frankfurtsalong IAA ett tappert försök att visa för politiker och allmänhet att den drar sitt strå tills tacken för att begränsa utsläppen av växthusgaser. Den gemensamma nämnaren för de flesta tillverkarna är lanseringarna av elektrifierade modeller.

Men omställningen går för långsamt, menar klimatgrupper. Greenpeace genomförde tidigare i veckan en aktion där avgaserna från en enorm pickup användes för att blåsa upp en stor svart ballong märkt CO2.

Läs mer: VW:s resa upp ur askan manifesteras av ID 3

På måndagen krävde flera av grupperna att försäljningen av bränsletörstiga suvar förbjuds som ett led i att minska utsläppen från bilismen.

– Så länge som suvar snarare än små elektriska fordon dominerar på vägarna kommer bilar att förbli ett problembarn för oss klimataktivister, sa ett konsortium kallat Exit under en presskonferens på måndagen, enligt Reuters.

Läs mer: BMW:s Concept 4 – som ska bli nya elbilen i4

En grupp som kallar sig för Rocks in the Gearbox har till och med krävt blockad av mässan på lördagen den 14 september. IAA har skärpt säkerheten efter att ett 40-tal lyxbetonade fordon vandaliserades i en stadsdel i utkanten av Frankfurt i slutet av augusti.

IAA håller öppet för pressen den 10-11 september och öppnar för allmänheten torsdagen den 12 september.

Ny teknik RSS

https://www.nyteknik.se/fordon/klimatprotester-praglar-frankfurtsalongen-6971236

Lämna ett svar