Sajt anmäler Niklas och Jenny Strömstedt för förtal

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Stoppa Pressarnas Daniel Nyhlén: Vår bevakning är helt fläckfri

avAnna Shimoda, Hans Shimoda

Niklas Strömstedt anklagar Stoppa Pressarna för mängder av lögnaktiga artiklar om hustrun Jenny Strömstedt och kallade dem i ett inlägg på Instagram för ”trakasserier”.

Nu förtalsanmäler sajtens publisher Daniel Nyhlén makarna Strömstedt.

– Jag ser fram emot en rättslig prövning av det här, säger Daniel Nyhlén till Nöjesbladet.

Sajten Stoppa Pressarna har inom loppet av en månad publicerat ett 30-tal artiklar om programledaren Jenny Strömstedt, något som Aftonbladet skrev om förra veckan.

”Jag finner det därför djupt obehagligt att en sådan skräpsajt som Stoppa pressarna får fortsätta sprida lögner utan att det går att anmäla dem till PO”, skrev Jenny Strömstedt i ett mejl till Aftonbladet och syftade på det faktum att Stoppa Pressarna saknar utgivningsbevis vilket krävs om PO ska ta sig an en anmälan.

I samma veva skrev maken Niklas Strömstedt ett inlägg på Instagram om den senaste tidens artiklar som han menade handlade om ”trakasserier”.

”I vissa lägen måste man ändå ställa sig frågan – får man skriva vad som helst om andra människor? Får man ljuga hur som helst i rubriker och texter?”, skrev han bland annat.

Nu har Stoppa Pressarnas publisher Daniel Nyhlén valt att anmäla makarna Strömstedt för förtal. På Stoppa Pressarna kan man läsa att anmälan skickades in under fredagseftermiddagen till City åklagarkammare i Stockholm.

”Jenny Strömstedt har den 22 september 2019 gjort uttalanden på Facebook där hon påstått att Daniel Nyhlén sprider osanningar, missbrukar meddelarskydd och sprider ’fejknews’. Hon har vidare spridit sin makes uttalande där det påstås att Daniel Nyhlén diktat upp fantasier, författar skrönor, ljuger och har ekonomiska tillkortakommanden”, går det bland annat att läsa i anmälan som Nöjesbladet har tagit del av.

1 av 3 | Foto: ELVIRA PIHL

Jenny Strömstedt.

Nöjesbladet har varit i kontakt med Daniel Nyhlén som berättar om beslutet att vidta rättsliga åtgärder.

– Anledningen är att de i sociala medier kommer med en rad påståenden som är djupt kränkande och som jag och mina jurister menar bryter mot svensk lag. Du får inte uttrycka dig så med syfte att utsätta någon för andra människors missaktning.

De menar bland annat att du inte har något utgivningsbevis för din sajt?

– Vi följer svensk lag, men det gör inte Strömstedt med de här inläggen. Jag har jobbat som journalist i över 20 år och aldrig varit i närheten av en sådan här attack mot mig som person. Jag ser fram emot en rättslig prövning av det här för du får inte uttrycka dig så här om andra människor, inte ens om du är kändis och heter Strömstedt i efternamn.

Vad säger du om kritiken som Niklas hade i sitt inlägg, att mängder av artiklarna om dem är påhittade?

– Då skulle jag vilja vända på frågan, kan Niklas peka ut en enda lögn i våra artiklar så ska jag gladeligen lyssna på honom och korrigera dem. Men anledningen till att han inte har gjort det är att vår bevakning är helt fläckfri.

Nöjesbladet har varit i kontakt med Jenny Strömstedts arbetsgivare TV4. Kanalens press- och PR-ansvarige Liv Sander hälsar i ett mejl: ”Vi avböjer kommentar”.

Nöjesbladet söker Niklas Strömstedt.

Aftonbladet RSS

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/8mzqPE/sajt-anmaler-niklas-och-jenny-stromstedt-for-fortal