Förare fälls för dödsolycka på E 20

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Floda

För ett år sedan omkom en 16-årig flicka i en trafikolycka på E 20 i Floda. Föraren som körde olycksbilen fälls nu för vållande till annans död.

En tidig söndagsmorgon för ganska exakt ett år sedan körde en bil i hög hastighet av E 20 i höjd med Floda.  Fyra ungdomar färdades i bilen. En av dem, en 16-årig tjej, omkom till följd av de skador som hon ådrog sig i samband med olyckan. Den man i 20-årsåldern som körde bilen ställdes nyligen inför rätta. Han bestred då brott.

Fick sladd i hög fart
Vid olyckstillfället var det mörkt ute och vägbanan var våt till följd av regn. I de förhållandena fick bilen sladd. Det är enligt tingsrätten klarlagt att bilföraren höll minst 165 km/h vid olyckstillfället. Mannen tappade kontrollen över fordonet och körde ner i diket. Bilen flög därefter 17 meter innan den landade och därefter voltade. Det har inte konstaterats några tekniska fel på olycksbilen, vilken vid tillfället var försedd med bra däck.

Slutsatsen som tingsrätten drar är att föraren genom sitt körsätt inte kan undgå ansvar för brott. Han fälls för vållande till annans död, vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik. Påföljden bestäms till villkorlig dom och dagsböter. Han ska också betala 155 000 kronor i skadestånd.

Lerumstidningen RSS

https://www.lerumstidning.se/2019/11/forare-falls-for-dodsolycka-pa-e%E2%80%8920/