Hantverkare jagades med kniv

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Lerum

Två hantverkare som jobbade på ett hus i Lerum blev på torsdagen jagade med kniv av en okänd man. Polisen sökte efter gärningsmannen med helikopter, dock utan resultat.

De två hantverkarna stod och jobbade på ett hus på Lars Hägers väg i Aspenäs när en för dem okänd man dök upp med kniv. Klockan var då omkring 14.30. Den knivbeväpnade mannen började jaga hantverkarna som sprang från platsen och lyckades skaka av sig gärningsmannen.

Polisen ryckte ut med tre bilar – två från Alingsås och en från Göteborg, samt helikopter och sökte efter gärningsmannen under närmare två timmar. Dock utan att hitta honom. Polisen rubricerar ärendet som försök till grov misshandel, och uppger att det rör sig om en helt oprovocerad attack.

Hantverkarna som tvingades fly från den knivbeväpnade mannen blev inte fysiskt skadade.

– De blev inte skadade men blev väldigt skärrade och rädda så klart, säger Maria Abrahamsson, stationsbefäl vid polisen i Alingsås.

Polisens signalement av gärningsmannen är att han ska vara mellan 25-30 år gammal, ha mörkt kort hår och korpulent kroppsbyggnad. Han ska ha varit klädd i mjukiskläder, och eventuellt ha burit gråa mjukisbyxor.

Lerumstidningen RSS

https://www.lerumstidning.se/2019/11/hantverkare-jagades-med-kniv/