Prispressarsajten tar sikte på offentliga upphandlingar

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

För drygt ett och ett halvt år sedan skrev vi om hur Pressa dragit igång sin prisjämförelsesajt för att kartlägga priser hos olika b2b-återförsäljare. Affärsmodellen bygger på att det är gratis för återförsäljaren att vara med. Men när en offert kommit in betalas en summa som avgörs av offertvärdet.

Sedan dess har man fortsatt bygga och nu är det upp till bevis efter att man tagit in såväl nytt folk som nytt kapital.

– Nu har vi byggt en databas så nu har vi en bra produktkatalog där vi kan ta in offerter. Vi har dubblerat antalet leverantörer och har ytterligare fler leverantörer på gång, säger Matteo Poropat, en av grundarna till Pressa.

Hur har det gått?
– Vi har hittills fått ett hundratal förfrågningar, men det är nu som lanseringen ska ske på riktigt. Hittills har vi testat oss fram. Vi vill att användarna ska få en bra tjänst och nu har vi fått positiv feedback från alla möjliga kunder. Vi har myndigheter, kommuner, små bolag och stora bolag som har testat.

Utöver kapitaltillskott från den senaste nyemissionen har man alltså även plockat in nya namn. Thomas Hjelm, som bland annat grundat lånejämförelsetjänsten Lendo, är ett av de nya namnen som är med på en ny prispressarresa. Men istället för att jämföra låneerbjudanden är det nu priser på it-produkter som ska jämföras.

Det andra nya namnet som plockats in som rådgivare är Annette Annerstig, som framför allt ska bidra med sin långa erfarenhet av att arbeta med offentliga upphandlingar, vilket är ett område som Pressa hoppas mycket på.

– Annette är en räv inom offentliga sektorn, med väldigt bra kunskap och kontakter, och det är bra för oss. Vi tror att det är ett perfekt område för oss eftersom det finns stora möjligheter att spara skattepengar, säger Matteo Poropat och konstaterar att det främst är direktupphandlingar som är aktuellt..

– Vi kommer inte titta på stora ramavtal utan vi fokuserar på direktupphandlingar. Om man vet vilka produkter man ska upphandla är det här ett perfekt verktyg.

Vad har ni för förväntningar på lanseringen, har ni satt upp någon målsättning?
– 6 000 förfrågningar under 2020 är det vi har satt som mål, och sedan säkerställa att användarna får bra offerter.

Hur många av de 6 000 ska komma från offentlig sektor?
– Vi räknar med att ungefär hälften ska komma från den offentliga sektorn. Vi tror att det kan vara en jättestor möjlighet för oss.

Läs också: Upphandling måste göras om – hundratals bortkastade timmar för konsulter

Computer Sweden RSS

http://feeds.idg.se/~r/ComputerSweden20SenasteNyheter/~3/hy-7wLMFJDQ/pressa-offentliga-upphandlingar

Lämna ett svar