Uppgifter: Amazon vill låta oss betala med handen

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Amazon uppges ha planer på att låta kunder koppla sina kreditkort till sina händer så att de kan betala genom att enbart skanna sin hand i ett utcheckningsområde i en fysisk butik. Det rapporterar Wall Street Journal. Data från terminalerna skulle sedan lagras i Amazons egen molntjänst.

Ännu så länge ska projektet bara vara i sin linda men ändå kommit så pass långt att man testar betalterminaler tillsammans med Visa och dessutom ska ha diskuterat planerna med Mastercard och ett antal amerikanska banker.

Dessutom har Amazon tidigare sökt patent på ett kontaktlöst biometriskt identifikationssystem som också har en handskanner som kan producera en bild av en persons handflata, skriver CNBC.

Amazon har sedan tidigare introducerat konceptet Amazon Go – kassalösa butiker där man med hjälp av kameror och sensorer läser av vilka produkter som kunderna lägger i sina kundvagnar. När de sedan lämnar butiken dras kostnaden från deras kreditkort utan att de behöver stanna till vid en kassa.

Läs också:
Matbutiken som byggs av it – maskininlärning ska ge bättre leveranser
Amazons kassalösa butiker kan snabbt bli kassakor

Computer Sweden RSS

http://feeds.idg.se/~r/ComputerSweden20SenasteNyheter/~3/37GHSezUDc0/amazon-betala-hand