Apple ber TSMC öka produktionen av A13-chipp

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Det är affärspublikationen Bloomberg som nu kommer med uppgifter om att Apple har bett sin taiwanesiska chippleverantör TSMC öka produktionen av det senaste mobila systemchippet A13. Det ska vara en oväntat stor efterfrågan på samtliga av Apples nya Iphone 11- enheter som är anledningen. Framför allt så ska man ha fått rejält med luft under vingarna på den kinesiska marknaden, efter att man prissänkt sina telefoner i landet. Det förekommer även en ökad försäljning på andra håll i världen, inte minst i Europa.

Men det kan förstås finnas en annan mycket rimlig anledning till att TSMC nu får skruva upp hastigheten på sina produktionsband. Apple har förvisso inte bekräftat saken, men förväntas släppa en budget-Iphone redan i mars. Uppgifter som dök upp bara härmodagen gör gällande att massproduktionen av telefonerna ska dra igång redan i februari, och tajmingen med en ökad produktion hos TSMC är med andra ord klockren. 

Mobil RSS

https://www.mobil.se/nyheter/apple-ber-tsmc-oka-produktionen-av-a13-chipp